Svartvitta minnen från julhelgen

I vindsdorren

Ett par bilder från julhelgens norrlandsvistelse. Jag tog kameran och gick upp på vinden, öppnade den gamla bräddörren och satte mig ner.

På vinden

Där finns mycket att titta på, ty det är en gammal och inte alltför välstädad vind. Jag tittade på ett par tapetrullar som finns kvar från några tidigare reparationer.

På ladugardsvinden

På ladugårdsvinden lyser ljuset svagt in genom transparenta takplattor som vintertid är täckta av mer eller mindre mängd snö.

På höskullen

På höskullen finns i taket en lyft med vars hjälp vi på vårvintern lyfte upp innehållet i höskrindorna när höskullen började bli tom. Skrindorna fyllde vi med hö från de lador som stod utspridda på åkrarna och som fyllts under sommaren med en mer gammaldags metod.

I skogen

Slutligen tog jag mig en promenad till skogs. Det var tyst och vitt. Ovanför trädet lyste månskäran, trots att det var mitt på dan.

7 thoughts on “Svartvitta minnen från julhelgen

  1. Låg pommesfritesfabriken i närheten av Sjulsmark? I så fall har jag köpt pommes frites där. Det var på 70-talet, höst vet jag för man såg ett berg med gula lövträd bland alla gröna granar och tallar. Antagligen hade jag bruna manchesterbyxor och gula träskor. Kusinerna bodde i Sjulsmark och vi bodde i Luleå. Minns att det var god pommes frites.

    Fina bilder. I den understa skulle jag vilja vara.

  2. Ja, den låg i Långträsk och det är nog bara en 6 km emellan. Hoppas att den var god, jag tror inte att jag smakade den, för vi fick inte ätta pommes frites på 70-talet, ansågs onyttigt! I långträsk åt alla pommes frites hela tiden.

  3. Jag är lite sugen på att köpa en polaroidkamera och har hittat en som man behöver polaroid 600-film till. Vet du något om ifall Fuji FP-100C fungerar lika bra istället för 600-filmen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *