Filmfestivalbetonat på Bon Palais

Jag var på kalas för att par dagar sedan. Stockholms filmfestival fyllde 20 år. Min Glesbygdssyster delade ut ett pris och jag var sällskapsherre. Champagnedrömmar flöto som strömmar, skulle man kunna uttrycka det. Kalaset var sponsrat av Jameson, så det blev en hel del whisky också. Och öl fanns i kylen.

Jag vet inte vem som skrivit manus till prisutdelarna, men något ljushuvud kan det knappast ha varit. GBS tog paus efter vart och vartannat ord och låtsades vara i Hollywood, vilket förstärkte replikernas medelmåttighet, till publikens förtjusning.

Efter prisutdelningen var det fest på Bon Palais som ligger vägg i vägg med Folkets hus. Det var en snygg nattklubb, omän jag inte riktigt förstod hur alla rum höll ihop. Det var trappor och halvplan mest överallt men det gillar jag. GBS läppstift var inte kyssäkta, så efter ett tag fann jag min pullover runt min hals. Jag tror att det kan ha sett riktigt lustigt ut. Kanske trodde någon att det var modernt, vad vet jag.

En amerikan, som såg lite ut som en ung Hugh Grant (se bilden ovan som jag lånat från festivalens sajt), hade fått tre pris sades det. Jag såg bara två, och dem kånkade han runt med hela kvällen. Hur, eller snarare om, han lyckades med konststycket att även balansera en Jamesonsponsrad whiskygrogg kan jag inte uttala mig om. Dessutom var han omsvärmad av tusentals beundrarinnor, så han hade nog att stå i.

Ja, det var ett riktigt kalas det där.

Eftersom jag var något ansatt på söndagen, passade jag på att unna mig en ordentlig räksmörgås på Sturekatten efter loppmarknaden på Hötorget. Sturekatten och Citykonditoriet är mina favoriter faktiskt. Jag har svårt för alla trista storstadsfik och sjunker hellre ner i en bekväm rokokosoffa, än i något puffartat eller avskalat och vitmålat.

2 thoughts on “Filmfestivalbetonat på Bon Palais

  1. Jag satt med ett bra korsord och kaffe med bakelse på nämnda ställe igår, precis när det öppnat, härligt! Tjuvlyssnade på några affärsmän som diskuterade sina skilsmässor. Jag har en fråga, ska grädden i budapestbakelser vara lite lätt övervispad? Tycker alltid den är det, även på bra kondisar som Sturekatten. Smakar inte direkt illa, men lite konstigt är det väl?

  2. Skilsmässor, mitt favoritämne? Några smaskiga detaljer?

    Jag har faktiskt ingen aning ang. grädden. Kanske gör man den hård för att den inte skall rinna för mycket om den får stå ett tag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *