Snöslask och strålande sol, minsann

jag_pa_skuffen

Precis, det har snöat och är runt nollan och jag har varit ute mest hela dagen. På (den taffligt avfotograferade) bilden ovan sitter jag på skuffen och tar igen mig i solen. Stativ och self-timer är en välsignelse.

byarundan_fran_emy

Höstens färger står sig slätt mot sommarens grönska och sprakande färgrikedom, vid en direkt jämförelse vill säga, men på egen hand är de nästan utan konkurrens; milda och mångskiftande lyser de upp så snart höstsolen visar sig med sitt gulröda ljus. Särskilt vackert är det när ett tunt lager snö reflekterar varenda stråle och vattnet droppar från taklisten vid söderväggarna.

byarundan_mot_emy

Vi har varit inne i närmaste större samhälle och handlat mat. Där står Man tänker sitt-villorna på rad i de nya område som omger den gamla kärnan. Vid affären finns den nedlagda Konsumbutiken samt en kombinerad grill/pizzeria som förr var kiosk. Dit kunde man bege sig på rasterna om man ville köpa sötsura bomber.

Det är något ödsligt över det mesta här uppe, om man bortser från de nya, stora köpcentrum som växt upp alldeles utanför stadskärnorna. Där trängs folk och två filer räcker inte till för att alla bilar skall komma fram, åtminstone är det så vid de större helgerna. Detta är en utveckling som jag inte tycker om, och som har bidragit till att landsbygden framstår som dränerad på mänskligt liv.

10 svar på “Snöslask och strålande sol, minsann”

 1. Det är så fint! Idag är hela världen klädd i rimfrost och solen skinr.Jag tänker baka en liten spansk vindtårta.

 2. Väldans vad mycket tid du verkar tillbringa på semester nuförtiden! Har inte du ett jobb :-)?

 3. Nej, på UR är man inte längre behövd…

  Mamma fyller 70, så därför är ag här uppe. Hon har fått en bunt böcker av mig, bla Malla Silfverstolpes Minnen och en bok av Lappmarksdoktorn.

 4. J M: jag saknar verkligen allt liv om fanns här förr.Det var människor överallt och i stan fanns affärer. Sköld modehus, flotta skoaffärer och några skivbutiker.Vid torget låg en blomsteraffär i ett gammalt trähus som ännu inte rivits.

 5. Grattis till din mamma! Bondepraktikan är mitt senaste bokinköp…. I oktober ska man äta vilt och fågel, dricka gott vin framför kaminen, låter bra tycker jag! (och åderslå…….). Fina bilder skulle jag säga också!

 6. Å, den är skoj den. Jag tror att det ligger ett exemplar här någonstans. Syrran håller på och provdukar med guldservisen som mina föräldrar fick av farfar ch farmor tror jag. ”Äkta” Bavaria. Men den är fin!

 7. Verkligen själfulla bilder! Det är fint hur filmen fångar upp de blå tonerna i snön tycker jag – och hur allt harmonierar – färger, årstid, landskap och kamerans/filmens kemi.

 8. Tackar! Jag skall scanna in dem ordentligt så snart min dator är tillbaka från servicen (nu siter jag på Sidewalk express!!). Det var ett sällsynt vackert väder under dessa dagar och jag åkte runt i bil och bara njöt.

  Jag är verkligen lätt besatt av färgerna som den filmen levererar. Jag köpte en ny laddning, kanske den sista, med 100 exponeringar. Det är tråkigt att man inte väljer att nytillverka denna filmtyp utan istället tar upp den s.k. integralfilmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *