Where all the angels fear to thread

Egentligen en småfånig låt med en mesig Ricky Nelson, men har man sett Scorpio Rising tänker man i andra banor. I Kenneth Angers film sitter en ung och farlig man hemma på kammaren i sin svarta perfecto och unnar sig lite kokain, innan han ger sig ut på motorcykeln för att finna sig en skinnknutte för kvällen. Tidigare har bara slutet på Scorpio rising funnits på YouTube, men nu finns äntligen briljanta första delen. Den är full av en ovanlig och tilltalande form av romantik

Fools rush in
Where angels fear to tread
And so I come to you my love
My heart above my head

Fools rush in where wise men never go
But wise men never fall in love so how are they to know
When we met I felt my life began
so open up your heart and let this fool rush in

Fools rush in är en smått genial text tycker jag. Kärlek, utan några som helst tvivel. Lite som Kim Wildes Never trust a stranger. Lyssna! Tyvärr hittade jag inte Brook Bentons geniala version med stråkar och allt.

3 svar på “Where all the angels fear to thread”

  1. Det är en av de mest intressanta ”sakerna” att skildra. Också när man vet att det här kommer att sluta illa, så är det något som driver. Och i samhällen och kulturer där det är straff på tex otrohet, jag tänker alltid; men har de inte märkt att passion kan drabba likt en sjukdom? Förälskelse är straff nog.

    Så fin, jag var alltid svag för typ vanliga, lite försiktiga killröster. Och de där maracasen, det borde vara lag på att ha sådana i alla låtar.

  2. Det är märkligt hur man ser på en annan persons handlingar när passion och åtrå finns med i spelet. Exklusiviteten, rätten till en annan, kan verkligen ställa till det.

    Nej, jag är sjuk idag så jag stananr hemma. Drabbad av passion.

    Mockba musics skiva innehåller Passionen och Kniv mot hud (http://www.ravjagarn.se/blogg/2009/05/du-trivs-nog-bast-sa-har-ett-liv-i-exil/). Vackert.

    Fools är finfin, men jag är mer förtjust i Brook Bentons, kanske för att den är så bombastsik i sitt uttryck. Så mycket stråkar och känslor på en gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *