The September Issue med Grace C

The September Issue är filmen om Vogues och dess chefredaktör Anna Wintour. Själv fastnade jag, som så många andra, helt för Grace Coddington, tidningens creative director. Smart och duktig var det intryck man fick av henne. Och mycket rar. Och dessutom gammal modell som började redan i slutet av femtiotalet och dessutom inte verkade ha några problem alls med att åldras rent fysiskt. Sådant ger stor respekt.

Anna Wintour å andra sidan, gav ett mycket tillbakadraget intryck. Alla hade stor respekt för henne (eller kanske snarare hennes position) och få verkade vara beredda att säga sin verkliga åsikt i hennes närvaro. Alla var så ytterst måna om att bara visa upp sådant som de trodde att Anna skulle gilla vilket jag finner mycket dumt. Hur många idéer har inte hon gått miste om bara för att alla strävat efter att vara henne till lags?

Kanske bör man vara som Anna Wintour för att klara av att ha en sådan position. Jag tycker iallafall att det verkar vara mycket tråkigt att vara en sådan stram person och en sådan som alla kryper för. Jag inser att jag aldrig skulle ta mig någon vart i den branschen för jag skulle inte förmå att hålla min käften.

4 svar på “The September Issue med Grace C”

  1. Ser fram emot att se filmen. Samtidigt så kan jag tycka att Amerikanska Vogue är ganske ointressant jämfört med exempelvis Franska.

  2. Hej! Ja, den är rätt bra. Inte världsbäst på något vis, men underhållande och rätt intressant. Vouge är väl på det hela taget en tidning, eller tillhör den grupp av tidningar, som är på väg att spela ut sin roll tror jag.

  3. Hon ser verkligen cool ut. Långt snyggare än Wintour, varför man nu ska jämföra.

    Jag ogillar människor som inte är vänlig utan nedlåtande, det är sorgliga personer som är otrevliga utan anledning så jag fattar inte varför alla imponeras.

    Om jag vore chef så skulle jag lägga mig vinn om att folk kände sig trygga om de ville framföra kritik.

  4. Ja, varför jämför man? Det är dock svårt att låta bli, särskilt när Coddington verkar var en sådan bra och intressant person. Jag älskade hennes uppenbarelse när hon, lagom självsäkert och med stor humor, skred genom rummen.

    Jag undrar hur många chefer det finns som verkligen som har förmågan att få sina medarbetare att känna sig trygga. Jag tror att det är för få.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *