Och så var semestern snart här igen

Snuva, regn och så den förbannade semestern. Det är inte så att jag har något emot att vara ledig, men en förkylning i kombination med det ständiga regnandet, gör mig knappast mild inombords.

Jag hade iallfall tänkt mig att åka upp till glesbygden för ett par veckors ferier. Jag önskar mig: sol och värme, varenda dag. Jag älskar dammiga och heta grusvägar, doften av varmt smörjfett och humlornas slöa surrande. Nere vid vattnen skall det vara behagligt svalt, vildhallonen skall vara mogna i buskarna på platån där sågen en gång låg och jag skall cykla byn runt vareviga dag.

Jag hade tänkt mig läsa lite. Siegfried Sassoons Vi föll in i ledet har jag bara påbörjat. så den skall avslutats. Jag har en Lidman som ligger och väntar, Din tjänare hör. Någon form av biografi borde jag också skaffa. Det tål att funderas på.

För två år sedan hade jag en helt ledig sommar. behagligt? Javisst, men jag var så otroligt trött och slutkörd på alla de sätt, att ledigheten inte var så fantastisk som man skulle kunna önska. Den sommaren läste jag bl.a. Burmans Klara J-biogragi och Elsa Björkman-Goldschmidts minnen. Dessa volymer har verkligen stannat i mitt minne och jag kan varmt rekommendera dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *