En visuell bild av Woody Allens filmer

Jag är inte vidare förtjust i Woddy Allen och hans senare filmer. Överhuvudtaget har jag svårt för hans tvångsmässigt pladdrande neurotiska karaktär, vilket säkerligen säger mer om mig än om kvalitén på hans filmer. Jag föredrar kontrollerade karaktärer, i vars inre det finns en vulkan som väntar på utbrott. Iallafall när det handlar om kärlek.

För att få en överblick av Allens filmer t.o.m. Everybody says I love you, tog jag handlingen från merparten av hans filmer (de fanns lämpligt nog på Wikipedia) och klistrade in dem i detta utmärkta verktyg. Resultatet lät inte vänta på sig.

Nu är det fritt fram för alla att dra sina egna slutsatser av innehållet i filmskaparens filmer. Det går också utmärkt att läsa om Allen i dagens SvD. Allen är som sagt inte min favoritregissör, så jag föreslår att man som biobesökare istället lägger pengarna på The Reader eller någon annan trevlig europeisk film. Eller varför inte en DVD, ty repertoaren är just nu tämligen urvattnad, vilket tyvärr inte, kan skyllas på det myckna regnandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *