En smula exotiskt i porslinsskåpet

Jag fick mig en del porslin av min mor. En te- och en mockaservis (mockakoppar är de bästa av koppar: mycket små och gjorda för starkt kaffe långt innan gemene man här i landet drack espresso). Jag vet inte riktigt varför, men jag tycker att de ser en smula exotiska ut; jag tänker på österlandet. Detta trots att det på tekopparna finns någon form av blåklocka. När jag fick se dem, tänkte jag genast: detta är verkligen inte i min stil. Attans! Men så insåg jag att det var väl inte så dumt att få något som inte riktigt är i ens stil. Faktiskt riktigt utmärkt.

För att fortsätta på det lätt kulinariska området, om nu porslin hör dit, tänker jag slå ett slag för brynt smör. Sommartid äts det ofta matjessill. Inget är så gott till matjessill som just brynt smör. Låt smöret fräsa i stekpannan tills dess att det blir nötbrunt och tystnar. Låt svalna något och häll det över sillen, direkt på uppläggningsfatet. Brynt smör passar till det mesta, det är nästan för gott.

Avslutningsvis ett musiktips: Savage, Don”t cry tonight. Finns på youtube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *