Landsbygdens damer på vift förritin

En bra bild tycker jag. När den är tagen vet jag ej, men kanske var det någongång på 30-talet. Till höger står min mors faster, Rut. Jag tror att hon var född i slutet av 1800-talet eller alldeles i början på det nya seklet. Rut var rund och glad och mycket snabb på foten (märk: inte lätt). Även som mycket gammal, sprang hon runt i huset, lagade mat och städade och Bar in ved. Hennes man, Algot, var lite mer stillsam, men även han var humoristisk till sin läggning.

Åter till bilden. Visst är det fint med hucklena och de rätt enkla klänningarna? Det är något oskuldsfullt över dem alla. Och roligt verkar de ha. Damen näst längst till vänster har ett speciellt ansiktsuttryck som ger en antydan till lättsinna. Åtminstone såhär på bild.

Jag är bra nyfiken på var de befinner sig och vad som är anledningen till de begett sig ut på vägarna för jag tror inte att det är någon vardagsbild. Det var inte speciellt vanligt att ta kort på den tiden, åtminstone inte på landsbygden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *