När jag fann en historisk handduk

Jag fikade på Citykyrkans kondis i söndags. När jag skulle ta för mig av matbrödet, passade jag på att ta mig en titt på den ovanligt präktiga handduk som låg över. Ni läste rätt, om ni redan tittat på bilden; det var en handduk från Hushållsskolan Margaretas tid (som huserade i lokalerna till ungefär 1970). Vilket historiskt fynd att fotografera! Jag hade gärna snattat om min moral varit mer tvivelaktig (och om jag inte älskar ärliga människor, läs mer i stycke tre).

På Hötorget gjorde jag fynd. En betraktningsapparat att använda vid redigering av smalfilm, samt en utmärkt bok, en katalog från Moderna museets utställning om Svenska baletten i Paris (visades 1969 på Pontus Hulténs tid). Jag är förskräckligt nöjd.

När jag tittade i min telefon efter bilden på handduken, fann jag också bilder från i fredags. Eftersom jag var på vift med bag-without-box, var det välkommet att friska upp minnet. Jag kan också meddela att världen är full av ärliga människor. Jag råkade nämligen tappa min plånbok, struntade i att spärra kortet (för att slippa skaffa nytt om det skulle komma tillrätta). Mycket riktigt, hade inte någon hittat plånboken, på gatan utanför en bar. Så lämpligt. Och naturligtvis var allt kvar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *