Jag provfilmar med min Eumig C3

Då har man provfilmat med en gammal Eumig C3. jag köpte 16 rullar utgången Kodachromefilm på Tradera förra vckan och idag anlände den. Filmen, som gick ut 1981, kan blir både flipp eller flopp. Färgerna kommer att bli defekta, men med lite tur, blir det bara snyggt. Framkallar gör man bara i USA hos Dwaynes och det är relativt billigt, 10 dollar rullen.

Kameran använder sk dubbelåttafilm som är små spolar med 16 mm-film som körs två gånger genom kameran. Först exponeras den ena kanten, sedan den andra. När man framkallar filmen, klyvs den till två 8 mm breda remsor som sammanfogas till en och så har man den gamla sortens 8 mm-film som skiljer sig en del från den modernare Super-8:an som bättre utnyttjar filmytan.

Klicka här och se en bild på den stiliga förpackningen. Kameran är för övrigt en lustig historia: liten och smidig med en usel sökare och praktisk fjäderdrift (man får vrida upp kameran då och då). Ljusmäteren är inbyggd och man får justera bländaren efter en pil i sökaren.

2 svar på “Jag provfilmar med min Eumig C3”

  1. oi! Jag har själv köpt samma kamera och har två rullar 8mm hemma.
    Undrar bara ifall du framkallat något av de du filmat?
    /c

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *