Kulturlunch och hur sköta sin mage

Här sitter jag och lider av någon slags illamående, vilket är mycket irriterande. Om det är samma sorts virus som ger vanliga dödliga maginfluensa så är det väl bara att gratulera, annars är det bara trist.

Igår var jag och min ansatta mage på Kulturlunch och där bjöds både mat och vin. Avslutningen, en chokladtårta med hallonpannacotta i, var en utmaning att pressa ned. Lokalen var den mycket uppglasade konsthallen på Torsgatan som är modernt vitmålad. En känsla av illamående, förbyttes dock till stor glädje, när det visade sig att min Glesbygdssyster försetts med DN:s trevliga kulturpris. Som grädde på moset, var det rent opraktiskt för henne att ta med sig buketten på europaturnén, så nu har jag väldoft för hela slanten i Gärdesvåningen (en klen ersättning för en GBS, dock).

En annan trevlig upplevelse var den att jag tog tunnelbanan till jobbet idag. Med resväska i handen, flanerade jag sedan långsamt Rådmansgatan fram och tyckte mig vara på semester i utlandet; solen sken och det var behagligt svalt i luften. Ikväll åker jag till Helsinki, mer om det vad det lider.

Här intill, en trevlig bild som jag saxat från lokaltidningen Mellanbygden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *