Solsemester i glesbygden, del 1

Minsann, fyndades det inte idag! Jag hittade nämligen en gammal flaska med Rubrimentliniment som skrivits ut till min farfar av doktor Grapenson en gång i tiden. Grapenson var traktens omåttligt populäre läkare och åtnjöt ett stort förtroende blans sina klienter. Tidigare läkare hade inte varit lika populära och en av hans föregångare var rent utav morfinist.

Gick man till doktor Grapenson som blev man vanligtvis frisk, vilket säkert berodde lika mycket på hans förskrivningar som på hans trevliga sätt. Andra bullar blev det när den fula, plåtklädda vårdcentralen byggdes i början av 80-talet och man fick träffa andra läkare och i värsta fall bara en sköterska.

Såhär i efterhand kan man undra hur han egentligen hann med alla patienter, men förmodligen gick man mer sällan till doktorn på den tiden och Grapenson hade säkerligen färre semesterdagar än man vanligtvis har nuförtiden, men han stängde faktiskt praktiken då och då när det passade, satte ett anslag på dörren och begav sig ut på sjön för att fiska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *