Om m krukväxter och syrsors sång

Nu är allt våren på väg. Ty trots kyla har ljuset återvänt och det är dags att se över krukväxterna. Jag har precis tagit fram pelargonerna från vinterförvaringen i skafferiets överskåp. Förutom omplantering är det viktigt att beskära dem hårt, så att bara några korta grenar återstår. Likadant gäller hibiskusen, annars blir den ranglig.
Sticklingar inköps lämpligen nu.

Jag har skaffat två fuchsior och en porslinsblomma. Solen och snötäcket gör att vardagsrummet badar i ljus, vilket resulterar i att man varje kväll kan se hur plantorna växt, vilket är så trevligt.
Jag har en nerium också. Den blir med åren ganska stor. Jag skar dock ner den i höstas för att jag ville få den buskigare. Toppen blev en ny planta som säkerligen kommer att blomma i sommar.

Jag är svag för nerium och gardenia. Gardenian är dock betydligt mer kinkig, men inget går upp emot den tunga doft som den avsöndrar.

Och så unnar vi oss en tantdänga från 1961:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *