Snart en minne blott vid Hagastaden

Säker är jag inte, men jag misstänker att även detta hus snart är ett minne blott. Vid Norra station skall Hagastaden byggas, den stadsdel som skall knyta samman Stockholm och Vasastan med Solna och Karolinska.

Nu är inte detta hus på något sätt helt unikt och jag kan förstå om man river det för att bättre kunna utnyttja tomten. Dock tycker jag att man alltid bör spara något från områdets tidigare liv. Gör man inte det, går man miste om dess historia och att skapa en ny tar många år.

Visst är entrén snygg? Både trappräcket och porten. Påkostad skulle jag säga om någon frågade.

Jag tycker att detta tyder på att den sista sucken är nära. Containrar och avspärrningar och några urtagna fönster. Om de åtminstone sparade porten!

2 svar på “Snart en minne blott vid Hagastaden”

  1. I källaren i det här huset fanns det en ganska intressant blandning människor, bl.a. en konstnär, en gangster och ett gäng alkoholsmugglare. Och sen att huset var den sortens industribyggnad som hälften av alla stockholmare skulle betala dyra pengar för att få konvertera en bit av den till sitt drömmloft gör det inte bättre. Och förbannat snygg entré.

    1. Hur svårt kan det vara att spara några kåkar och anpassa området efter dem? Bäst hade naturligtvis varit om man byggt loft apartments och behållit den exotiska verksamheten i källaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *