Let’s start the new year right

Födelsedagsfest

Nej, det är inte någon enklare nyårssupé som står framdukad, det är gårdagens födelsedagsté. Smörgåstårta med havets delikatesser, samt en ambrosiakaka. På det tomma fatet på fot, placerades så småningom sconesen.

Apropå ingenting, så kom jag att tänka på Loyse Sjöcronas syrliga kommentar när det blev tal om hur trevligt det är med naturliga människor: det beror allt på vilken natur de har. Så sant.

Igår pratade vi en smula, en mycket kort stund, om uttrycket verklighetens folk. det är en märklig term, som om en viss grupp av människor skulle kunna ta patent på verkligheten. Kvällstidningar, te.x, hör verklighetens folk till. Inte bara, skulle jag vilja säga ,även jag har köpt ett nummer en gång. Det var 1997 och Märta Philipsson var död. Jag var en smula nyfiken på henne, eftersom jag hade hört att hon en gång önskat ha leopardklädsel i sin Merca samt att gubben hennes, Philipsson, var tvungen att betala för att hon skulle släppa till. Hursomhelst så köpte jag iallfall tidningen, men den har försvunnit i någon flytt.

Gott slut!

Och gott nytt år.

7 svar på “Let’s start the new year right”

 1. Så utomordentligt förtjusande! Det ser näst intill lika överdådigt ut som det Afternoon Tea vi nyligen unnade oss på det ståtliga Reids Hotel på Madeira. Där ombads man minnas att ”a formal dress is required” när man ringde och bokade. Månntro det var lika tjusigt hos dig?

  Nu mot matlagningen. I årets nyårsmeny ingår sju rätter, vilket kräver en smula planering. Gott nytt år tillönskas Rävjägaren, å det varmaste!

 2. Gott nytt år!

  Nej, särdeles formellt var det inte, tänk ”ungdomsbjudning”, puffar på golvet och slött halvliggandes på fällen framför brasan (och endast TE). Tårtan var mycket god, en av mina bättre.

  Skall på någon form av kalas ikväll och sedan ut en sväng. en viss släng av snuva, får bestämma kvällens tempo.

  Kanske skickar jag er en mina avlagda julgrupper!

 3. Och så fick jag äta smörgåstårta både till frukost och middag dan därpå. Kanske inte det bästa att ha i magen när det kommer till att dricka skumpa.

 4. Jag hade gärna betalat för en halvsnuskig stund med Märta,tror hon visste var skåpet skulle stå-och annat också….Blev nu intresserad av hennes bakgrund. Kanske vanlig rejäl skånsk goldiggerfamilj? Hursomhelst så tyckte nog Hr Philipsson att det var värt att betala för hennes ”dosa”-undrar hur transaktionen gick till? En tyst överrenskommelse?Trist,hellre ett schackrande med en samtidig erektion. (Sen undrar jag såklart var du hört detta rykte,gissar att du känner ngn med insyn i familjen. Sthlm är litet.)
  Du har bra intressen,och skriver bra, Det är bra!

  (Hon hann inte,men Han,Han hann Han.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *