Snart den förrförra Slussen

Jag fyndade en tavla på Myrorna nyligen. Den föreställer den sluss som försvann på 1930-talet när klöverbladsslussen byggdes. På bilden syns också den gamla Katarinahissen som också den nydanades. Nu är det dags igen för en sluss, kanske hamnar den en dag som tavla på en vägg när även den är ett minne blott.

3 svar på “Snart den förrförra Slussen”

  1. Några fler bilder och en Trenter- deckare på det.
    Trevlig väggstump, med väggamplar och väl bekant ram! Mormor o morfar..

  2. Då min firma behövde titta på slussen-ritningar vid millennieskiftet hittade vi en hel samling, alla med titeln ”Nya Slussen” skapade ca 1930.

    Jag har inte sett bevis själv men det sägs att den gamla slussen (”Karl Johan slussen”) som mest bara användes för tappning av Mälarvatten, hade en botten av sten som var lagt i form av vacker mosaik. Vet ej om den överlevt transformationen nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *