Mer om Luxor 3095 som jag lagar

Här har vi Luxorn igen och den har fått nya kondensatorer. Det är de klart gula som syns på bilden. Bytet gjorde dock inte att radion började fungera, utan det visade sig att en omkopplare gått sönder, den för FM-bandet. Den gick dessbättre att laga och efter att ha bytt ECH81 hoppade radion igång.

Dessvörre gick båda linorna till FM respektive AM sönder och de var lite knepiga att dra om. Jag tog mattvarp vilket kanske inte är det bästa men vad jag hade till hands. Återstår nu att köpa nya rör, bla ett magiskt öga, och att rengöra radions insida och skruva ihop den. Ljudet är ok, men detta är ingen speciellt välljudande apparat. Den är helt enkelt lite fle enkel.

2 svar på “Mer om Luxor 3095 som jag lagar”

 1. Kul att se projektet framskrida!
  Här ser man tydligt hur hantverksmässig produktionen hos Luxor var under
  50-talet. Det var först i samband med storskalig TV-tillverkning och övergång till tryckta kretsar som denna teknik även infördes i radio/audiotillverkningen och så var det ju hos de flesta tillverkare.

  Luxor tycks alltid ha haft helt egna kopplingar även på AM-sidan. Annars ser man ju tydligt hos Centrum, Radiola, AGA mfl hur lösningar licenstillverkats eller rent av plagierats från USA med amerikanska rörtyper som även tillverkades på licens i Sverige av ”SER”.

  Alltid kul att ta del av dina projekt! Ser fram emot Luxor-skivväxlaren!

  Hälsningar

  Marie S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *