Nygammalt fönster och lagad vägg

Så här ser det ut på insidan med ett nytt gammalt fönster. Eftersom detta är smalare än det som satt här innan har jag spikad breda plankor som ersättning för den del av stockarna som inte finns kvar. På insidan klädde jag sedan väggen med lumppapp innan jag tapetserade med de rester som fanns kvar av tapeten och som jag lossat innan bytet. Det räckte inte helt så jag lät bli att tapetsera bakom elementet vilket får sägas vara en rätt OK lösning. Återstår att montrar foder och passbitar som gör karmen tillräckligt djup, men det blir först nästa sommar då jag monterat in de sista 3 fönstren.

Vad som däremot skall göras är att innanfönstren skall glasas, monteras och beslås. Jag kommer inte att göra något av dem enkelt öppningsbara i dessa rum utan de lossas med två skruvar.

3 svar på “Nygammalt fönster och lagad vägg”

 1. Snyggt!
  Oj, skulle vilja veta att mina fönster blev bra gjorda någon gång. De har målats i omgångar, med egoistfärger som inget annat vill veta av.. De dansar en sommar. ”Typ”.
  Lutar åt att jag lejer bort, för linoljemålning. Hoppas att det då görs ett bra underarbete.

  Första sommaren med huset åts allt nytt kitt upp, av hungriga talgoxar. Extra surt, då det är stora utåtgående fönster, även på övervåningen. Skulle behöva bygga balkong längs hela framsidan! 😀

  Nu håller jag tummarna för rätt vindriktning, varje gång det regnar.

  1. Haha, vilket elände! Fåglar hkan verkligen ställa till det. Har några kittade bågar som ännu inte fått någon färg så jag gissar att kittet lever farligt.

 2. Att peppra på kittet sägs vara en traditionell metod…fast idag äter väl tom småfåglarna kryddig cross-over cuisin…
  Jag grundmålar ganska direkt istället, fungerar utmärkt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *