Nu är ett gammalt fönster på plats

Innan fönsterbytet

Nu har jag satt in ett av de gamla fönstren från 1800-talet. De nya från 1960-talet var egentligen rätt fina, men med fel proportioner. Hade jag inte haft bågar kvar hade jag nog låtit dem sitta kvar även om det inte såg så bra ut i alla rum precis. När fönstren byttes ut sattes de även högre upp eftersom en trossbotten byggdes i vissa rum. Detta gör att jag inte kan sätta in de gamla på rätt höjd vilket gör att de sitter väl högt i de två rum som inte byggdes om och fick höjt golv. Karmarna är dock nya och jag är mycket nöjd med dem. De tillverkades i ett snickeri i en grannby.

Efter fönsterbytet

De gamla är oerhört vackra med sitt munblåsta glas så jag är hemskt nöjd. Det återstår dock en hel del jobb. Bland annat sätta papp på väggen och måla likt befintliga målningar. Sedan skall foder mm på plats och naturligtvis måste panelen lagas i på utsidan. På det stora hela gick det dock smidigt.

3 svar på “Nu är ett gammalt fönster på plats”

  1. Blir nyfiken på väggarna! 🙂

    Jag skall hålla koll på min grannes fönster, som lämnats in för linoljemålning i år. Jag har det pysslet framför mig, då det målats med fel moderna färgfilm.. Trist nog, på två våningar. Hade räckt med ett nedre plan, en sådan gång.

    1. De är målade på tunn papp. En slags marmorering. Blå under brösningslisten som också är målad.

  2. Härligt!
    Jag tyckte det var riktigt kul med papp. I mitt fall var det att limma direkt på puts gammal och lagad, först ett lager hela lumppappsvåder, sedan i rivna kvadrater, och så limfärg på det, dock bara enfärgat ljusgult.
    Nu putsar jag i ett mkt större hus, och funderar på att göra mer avancerade målningar, dvs enkla ramar för resp. väggfält…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *