Snygga balkonger ute i Svedmyra

Svedmyra

Svedmyra är en av de alla förorter som växte upp i skiftet mellan 40- och 50-tal och som bebyggdes med trevåningslängor och punkthus enligt tidens ideal. Tyvärr har senare års renovering förstört åtskilligt i detta området. Merpartenav alla fönster har t.ex. bytts ut eller klätts in med metall. Några undantag finns dock och här är en fin kåk med du ursprungliga balkongerna bevarade. Visst är de snygga och originella! Det fanns nog en hel del balkonger av denna typ en gång i tiden, men idag är många borta och ersatta av standardbalkonger. Mellan Västertorp och Hägerstensåsen finns dock ett område med i princip identiska.

Ett svar på “Snygga balkonger ute i Svedmyra”

  1. Min barndomsmiljö. Växt upp där, följt utvecklingen. Mycket är sig likt, men åtskilliga tillägg under senare tid. Bilismen är väl tyvärr en del av det som förändrat miljön mest, vi lekte på gatorna, hundratals – för att inte säga tusentals – barn.. Mammor i fönstren och på balkongerna som ropade ”Kom hem och ät!” En levande miljö då. Nu mer sovstad. Då små skolfilialer och mjölkaffärer på flera ställen, liksom matbespisningen, lekskolan, söndagsskolan, basaren, vävrummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *