En vacker 50-talsgård i Bagarmossen

Snyggt i Bagarmossen

Det här är så snyggt! 50-talets gårdsbildningar tycker jag är mycket tilltalande och denna är inte bara vacker, den är också helt intakt vilket är mycket ovanligt. Portar, fönster och balkonger är orörda och i relativt bra skick. Strax intill ligger dock några hus som fullständigt renoverats sönder och där allt är bytt. Det är väl inte orimligt att anta att även dessa vackra hus går samma öde till mötes.

6 thoughts on “En vacker 50-talsgård i Bagarmossen

  1. Jag hade några barndoms-år på Nydalavägen 10, Berghem i Umeå. Då fanns den där känslan. Jag tänker lokalt post-kontor och grannhusets hesa Fredrik, när jag ser överbyggnadens vita inramning. Det mesta i hyreshus på Berghem är dock 60-tal.
    Nu har man färglagt fasaderna, så det blivit en glad cirkus-stämning åt området. Fortfarande finns samma lösa sten intill garagenedfarten längs bort. Perfekt att gömma sina skatter bakom.. I den längan brann det ofta i samma sopnedkast varje gång.

    1. När byggdes det området, är det också 50-tal? När man ser gamla bilder så ser man verkligen hur vackert det ofta var på den tiden. Allt var så rent och stramt, men ändå trevligt och inbjudande. Idag ser det mesta rätt plottrigt ut.

      1. Mycket av det som idag syns är moderniserat 60-tal. Det har glasats in förstorade balkonger i massor och bytts entréer och fönster.. Villorna är det väl lite olika ålder på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *