Nu är Tempofasaden i Uppsala borta

Tempo i Uppsala

Minns ni att jag skrev om Tempo (Åhléns) i Uppsala och att huset skulle få en ny fasad? Det har nu skett och en vackra och faktiskt mycket elegant gamla fasaden är numera ett minne blott och finns endast kvar i Farsta. Hur blev då den nya fasaden? Rätt anskrämlig om ni frågar mig. Se ett inslag på SVT Play som visar eländet och döm själva.

6 thoughts on “Nu är Tempofasaden i Uppsala borta

 1. Än en gång visar Sverige att likriktningen har blivit trend..en trend som tar bort städernas prägel och snart ser alla städer exakt lika ut.
  Det som man reagerar på är att dom i samband med ombyggnaden får problem med förhöjd värme i byggnaden…knappast smart…och tonade rutor och plåt kommer knappast att sänka värmen….stora förnster och aluminium blir skållhett….så är det
  Trist för Uppsala…och oss

  1. Jättetrist för Uppsala! Dessutom är det en unik fasad som jag tycker passar bra som kontrast till äldre byggnader och till Furomhuset intill.

 2. Jaha, ännu en kopia av danska dussinhus, norska folkets hus och Umeås strandade finlandsfärja till kommeriellt hotell-bibliotek/ dyrt sponsrad feministisk rörhög. -Så “unikt” personligt. En tom glasyta innehåller sååå mycket design, och känns säker i terror-tider? 🙁

  1. Urtrist, standardlösning i de flesta städer idag. men så var det väl förr också när allt fick funkis- eller modernistskrud

 3. Mycket ful och tråkig, tycker jag som är gammal Uppsalabo. Fast vad menas med “feministisk rörhög”? Annars har väl svenska städer varit till förväxling lika varandra sedan 60-70-talen?

  1. Feministisk rörhög, ingen aning! Antagligen inget uppskattande…
   Jag tyckte den gamal fasaden var sober och elegant. Dessutom originell. På något vis passade den bra där. Dessutom har väl en fasad som funnits i ca 55 år hunnit smälta in i stadsbilden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *