En gång var den en modern ladugård

Modern ladugård

Jag vet inte när ladugården byggdes, men i början på 70-talet var den nog tämligen modern. Till vänster skymtar en högra byggnad som jag gissar är från 50-talet. Förmodligen byggde man ut i slutet på 60-talet och fick på så sätt ett KR-jordbruk. KR stod för koncentrerad rationalisering och uppmuntrades av statsmakten. Lånen till ett sådana byggen var mycket fördelaktiga så de flesta KR-bönder fick goda inkomster och dessutom kunde man tanka sin dieselbil hemma på gården, från farmartanken som också gav bränsle till gårdens traktorer. Idag har landets bönder en helt annan ekonomi och därför är de betydligt färre.

2 svar på “En gång var den en modern ladugård”

    1. Jag har faktiskt inte sett den, inte mer än spridda skurar iallafall. Tre Kärlekar behandlar också delvis det temat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *