En bar på Helsingborgsutställningen

Baren på H55

En bild från H55, utställningen i Helsingborg 1955. Tyvärr har jag glömt var den är taget, men interiören borde väl ha funnits i Parapeten, den byggnad som innehöll restaurangen. Stolarna på bilden ser ut att vara Bengt Rudas. I övrigt är det 50-at för hela slanten och det hade varit roligt att se bilden i färg, ty denna tid knusslade man inte med färger och nyanser.

4 svar på “En bar på Helsingborgsutställningen”

  1. Jag har lite svaga minnen därifrån, var bara fem och ett halvt. Just i dag kom jag att tänka på utställningen, undrar om man uppmärksammar minnet i Helsingborg. Största behållningen för mig var att köra trampbil i en stadsmiljö anpassad för barn. Lycka!

    1. Åkte du den?
      ja, det är ju 60 år sedan utställningen ägde rum, det hade jag glömt. Det måste ha varit en stor grej för staden den sommaren.

      1. Ja, det gjorde jag! Sedan önskade jag mig en trampbil i flera år men fick ingen. Föräldrarna tyckte det var bättre med cykel. Jättestor grej för staden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *