Kranes konditori med Tidblad & Krook

Kranes konditori av Cora SandelSR:s utmärkta radioteateraktiv rymmer många pärlor. En av dem är Kranes konditori med Inga Tidblad som Katika Stordal och Margaretha Krook som fru Krane. Boken läste jag för några år sedan och minns den väl. Något av en favorit i Cora Sandels produktion, men så lärde jag mig heller aldrig uppskatta berättelsen om Alberte.

Allt skvaller som frodas i en mindre stad eller samhälle möter vi på Kranes konditori där Katinka Stordal embarkerat sig i klubbrummet med en man som kallas Knallhatten, istället för att sy klart alla de klänningar som stadens borgardamer beställt till stadens 100-årsjubileum.

Jag har för mig att Kranes konditori även getts på Dramaten med just Tidblad som Katinka Stordal, kanske var det därför hon fick rollen i denna radioföreställning. Man får vara tacksam att SR har valt att lägga upp så många gamla pjäser i detta utmärkta arkiv. Kranes konditori är kanske inte den allra bästa pjäsen, men den tål verkligen att lyssnas på än idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *