12 thoughts on “Ett flott 30-talstrapphus i jugendkåk

  1. Rent rena efter renoveringen. Inte mycket original kvar efter branden på 30-talet. Nu när stammar bytts så har kök bytts ut hos de flesta. Kakelugnar blev öppna spisar, utom i en lägenhet. Jag hade en kabysskök med matrum á la 30/40-tal tyvärr inte helt praktiskt. Hörnvåningarna är superfina.

      1. Har fått historien berättad för mig av äldre i huset. Så jag vet ju inte exakt vad som hände. Men huset är byggt runt 1911 och brann i slutet av 30-talet och det var då det förändrades från ett sekelskifteshus till mer funkisstil. Så jag tror att det du kallar ombygnation hängde ihop med branden.

        1. OK, tack, det låter rimligt. Många hus byggdes om radikalt på den tiden, även om de inte brunnit. All gammal inredning åkte ut och planlösningen och lägenhetsfördelningen ändrades.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *