Det är vår, det är den 19:e maj 2014

Nittonde maj 2014

Bilden tog jag i somras när jag precis anlänt Norrbotten. Vädret hade varit varmt några dagar och björkarna hade spruckit ut och blivit skirt gröna. Marken var dock trist och grå och fjolårsgräs och -löv täckte marken. Nu minns jag inte riktigt, men jag tror att det är päronträdet som vi ser i förgrunden (Pepi) eller möjligtvis ett äppelträd (Vasa vinter), jag är osäker. Längre hade de dock inte hunnit komma vilket är fullt normalt på dessa breddgrader. Jag gillar dagarna i maj när man ideligen studerar de skira knopparna för att se hur långt bladen kommit och om några blomknoppar är i faggorna. Längre fram på sommaren händer inte så mycket, det är mest förekomsten av bladlöss som bör uppmärksammas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *