Kakelugnen inringad av köksinredning

Våning

SvD Magasinet är oft en källa till allehanda lustigheter. I det senaste numret blev det dock lite mycket av det goda. Ett par har inrett sitt hem i två lägenheter som slagits samman och byggts om för att passa deras krav och önskemål. Naturligtvis har köket flyttats och man har byggt ett nytt i det gamla vardagsrummet. Se hur inklämd den stackars kakelugnen blivit! “Allt från lister och socklar till förvaringen i det som var det gamla köket skulle överensstämma” får vi stackare som läser artikeln oss till livs. Inte vet jag hur det befintliga köket såg ut, men nog är det väl bra typiskt att det inte dög som det var och att man bygger ett nytt i gammal stil och penselmålar allt ned linoljefärg för att få det à la byggnadsvård?

Jag är rent generellt emot flytt av kök, men skall man trots allt göra det så bör man absolut låta bli att bygga in en vacker eldstad. Det blir aldrig snyggt och jag kan verkligen tänka mig hur man kommer att skratta åt dessa tossiga idéer i framtiden. Överhuvudtaget tycker jag att man bör vara mer rädd om gamla hus om man nu säger sig älska dem, inte bara hemfalla åt någon slags trendbyggnadsvård som har mycket litet med den ursprungliga att göra.

3 thoughts on “Kakelugnen inringad av köksinredning

  1. Det fulaste jag sett på länge, att inte fatta att i ett kök har man inte kakelugn utan järnspis, det begriper ju ett barn, men de kanske har tänkt att montera ner den så småningom och ställa den någon annanstans…^^

    1. Rätt svar!
      Gillar inte alls den där trenden. Tycker att et är respektlöst gentemot de gamla lägenheterna och husen.

  2. Instämmer! Jag hade en god stund att fördriva i ett väntrum idag och försökte förströ mig med en Sköna Hem men det gick bara inte. Jag klarar inte av heminredningsreportage längre. Det är nåt självgott och fjantigt över alltihopa och jag gillar inte sättet inrednings- och designskribenter uttrycker sig på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *