Elias Svedbergs klassiska safarifåtölj

Svedbergs safarifåtölj

En verklig klassiker i NK Trivas stora möbelserie är Safarifåtöljen som ritades av Elias Svedberg och hör til de allra första Triva-möblerna, ty den finns med i en av de första katalogerna från 1946. Som ni ser levererades fåtöljen i ett de klassiskt platt paketen från med en lättförståelig monteringsanvisning. Fåtöljen kom att bli kvar i sortimentet under många, många år, troligtvis till slutet av 60-talet.  Allt eftersom åren gick uppdaterades den och försågs med för tiden lämpliga tyger.

För kalenderbitaren kan jag berätta att den ursprungligen hade nummer 31.5 men när NK införde den nya nummerserien runt 1950 fick den heta 563-020.

Ett svar på “Elias Svedbergs klassiska safarifåtölj”

  1. Intressant med tidiga platta paket! Blir nyfiken, skulle delarna limmas eller skruvas på något sätt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *