En konsumbutik tyvärr stadd i förfall

I Västerbotten, i krokarna av Ånäset, hittade jag denna gamla Konsumbutik. Vilket förfall och så osnyggt det är på tomten! Annars är byggnaden fin med sin klassiska disposition. Affär med bakomliggande lager på bottenvåningen, och våning för föreståndaren en trappa upp.

Det är synd att inte skylten finns kvar, men å andra sidan ser man tydligt var bokstäverna har suttit iallfall. Dörren är igensatt, men skyltfönstret är kvar. Huruvida någon bor en trappa upp svävar jag fortfarande i okunnighet om.

Att handla på Konsum eller privat var ett viktigt val en gång i tiden. När jag växte upp minns jag hur farbror Martin alltid skulle handla på kooperativa och aldrig drack något annat än cirkelkaffe. I många samhällen fanns det både ICA och Konsum och med åren lade oftast antingen den ena eller den andra ner. I värsta fall flyttade konkurrenten in i de tomam lokalerna, allt medan de gamla konsumföreståndarna vände sig i graven.

4 svar på “En konsumbutik tyvärr stadd i förfall”

  1. Min kompis Andrers, när vi gick o handla som smågrabbar, fick bara handla på Konsum. Vi fick gå tillsammans en kilometer extra.

  2. En äldre herre har bott i denhär gamla butiken hyfsat nyligen, tror nästan han bor kvar iaf för nåt år sedan så gjorde han då det, är verkligen förfallet o finns gott om både skrotbilar och diverse annat på tomten..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *