Jag reparerar en AGA Orkester, del 1

AGA Orkester

Jag köpte en gammal AGA Orkester från mitten av 40-talet. Jag är lite osäker, men jag tror att den var något av en toppmodell. Så här presenterades den i en annons i Vecko-Journalen.

Möbeln är lite sliten och inte i bästa skick, men komplett ch skivväxlaren, den tänkande som jag visat tidigare, verkade fungera. Själva radion är dock heldöd och det enda som hörs är ett svagt brummande.

AGA Orkester i delar

För att kunna reparera elektronikenskruvade jag ed viss möda ut chassiet, det är det som syns till vänster i bild. Där finns både radio och förstärkare. Apparaten är gjord för allström, dvs både växel- och likström, och är därför lite annorlunda än vanliga. Man får också vara försiktig, det är betydligt lättare att få en stöt!

Det första jag kommer att göra är att byta papperskondensatorer och elektrolyter så att jag kan ta reda på om resterande elektronik fungerar so den skall, eller om något rör kan vara trasigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *