Den riktigt pampiga syrenhortensian

Syrenhortensia

den i mälardalen så vanliga trädgårdshortensian med sina blommor i allt från blått till rosa, går inte att odla långt norrut. Dessbättre brukar man lyckas bra med syrenhortensior. Sorten Mustila är extra härdig och klarar sig i zon 6-7. En av mina favoriter är dock Grandiflora, som är en mycket praktfull sak med klasar som verkligen ser ut som syrenens. Otroligt vacker och praktfull, men tyvärr bara härdig till zon 5. Jag satte en planta i år och den blommade mycket vackert. Förhoppningsvis överlever den, men däremot är det inte säkert att den blir lika praktfull som exemplaret på bilden ovan. Vill det sig illa blir den aldrig högre än snötäcket är djupt, men det är väl i sig ingen katastrof, bara den blommar vackert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *