Gold Star på 6252 Santa Monica Blvd

Gold Star studios i Los Angeles är en verklig ikon i pophistorien, även om den inte längre finns kvar. Mest känt är den, åtminstone för mig, som hemvist för Phil Spectors Wall of Sound-inspelningar med  bl.a. Ronettes, Crystals och The Righteous Brothers. I studion fanns en ekokammare som ansågs mycket lyckad säkerligen är en av förklaringarna till det maffiga ljudet på många inspelningar.

 

Veronica ”Ronnie” Spector i Gold Star studios med Phil Spector i bakgrunden. När Phil laserade Ronettes var han fortfarande gift med Anette och strax intill etiketten, precis där spåren slutar på en 45-varvssingel, brukade han låta gravera in PHIL + ANETTE. Så också på Be my baby som var Ronettes första singel. Men sedan kraschade äktenskapet och Veronica Bennett blev fru Spector och den romantiska gravyren försvann.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *