Siegfried Sassoon slightly revisited

Regniga måndag! Det trummar mot mina fönster och har så gjort i flera timmar nu. Helst skulle jag vilja ligga kvar i sängen, men det låter sig inte göras. Lite trött är jag allt efter en helg fylld av kalas.

Siegfried Sassoon, mannen som skrev När vi red efter räv (Memoirs of a fox-hunting man), hör verkligen till det brittiska kulturarvet. BBC 4 sände för ett par år sedan ett rätt så förtjusande porträtt av honom (In our time, torsdagen den 7:e juni 2007). Det är härligt torra och kunniga röster som presenterar Sassoons liv. Lyssna här.

BBC har mer intressant material om Sassoon, bland annat visar de ett bildspel med brev och teckningar. De har också en länk till Cambridges Sassoonblogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *