Tog stambanan genom övre Norrland

Stambanan till övre norrland

Här sitter jag och snörvlar, rejält förkyld i försommarvärmen. I måndags när jag anlände, blev det 23 grader på eftermiddagen och jag trodde knappt mina ögon när jag tittade på termometern. Redan när jag klev av tåget i Luleå var det oväntat behagligt väder men att det skulle bli rena sommarvärmen hade jag inet trott. Naturen här uppe är fortfarande lite grå och björkarnas bad är små, men dock utslagna.

Sportbil

Plockade fram denna lilla diskreta sak. Vita bilar blir verkligen aldrig vräkiga. Innan den tas i bruk måste den bestikigas och innan ja gör det måste jag fixa vindrutespolningen och montera ett nytt eluttag vid draget.

Vasa vinter

Mina fruktträd lever! Detta är Vasa vinter som börjat knoppas. Vad jag kan se har den snöfattiga och stundtals mycket varma vintern orsakat några skador. En ros var död, men vid närmare kontroll var ett rotskott på väg upp och eftersom rosen är rotäkta blir den nog snygg vad det lider.

Kontor extra allt

Kontor! Telefon och elektrisk räkneapparat måste man ha, och gärna ett uppstoppat djur. Sämre kan man sitta, äveom omskrivbordet är för lågt och måste höjas på något vis.

Kvällsol

Ljuset är tillbaka hör uppe och nätterna blir aldrig riktigt märka, även om det är en månad kvar till midsommar. Rullgarninen utgör grund för spetsgardinen och bakom en blomsterlönn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *