Om och tillbyggnad i vår herres hage

Organisk tillväxt

man taggar vad man haver, må det vara Adams revben eller ett gammalt uthus. Man bygger till och man moderniserar. Det lilla tillägget, med sitt trapetskorrugerade plåttak och väderbitna grå fasad, är en liten pärla tycker jag. Tyvärr kan jag inte avgöra om den låga sidoväggen är av plåt eller av evighetsmaterialet eternit. Dörren har man emellertid justerat och försett med ett nytt gångjärn som är alltför blankt för att riktigt passa in. men om tiden har sin gång kanske det blir fason även på den detaljen. Dessutom verkar det sitta både löst och snett.

Jag tycker att det är så vackert med dessa byggnader som byggts om och byggts till utan alltför stora pretentioner. Framförallt har patinan som så småningom gör entré, en osviklig förmåga att försköna och ta bort det alltför bjärta som kan vara så irriterande hos nybyggen. Låt oss hoppas att dessa byggnader får leva kvar. Inte förfalla och störta samman, ej heller moderniseras och göras up-to-date.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *