Ensilaget transporteras upp till silon

Ensilage

Lantbruksminne.

När vi byggde en modern ladugård på 50-talet var det naturligtvis lämpligt att också anlägga en silo för grönfoder, så kallat ensilage. Grönfodret tas färskt och lite myrsyra blandades däri och medelst ett rullband transporterades det till silon. Det hela fungerade sådär, ty silon höll i längden inte riktigt tätt (trots att dess insida klätts med tunn plåt) och någon gång på 70-talet slutade vi att använda den.

Rullbandet, som var en träkonstruktion med någon paternosterverk i metall, har sedan länge ruttnat, men silon finns delvis kvar, åtminstone den nedre delen. Den övre har integrerats med höskullen och från utsidan märks ingen skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *