Tengvallens inventarier auktioneras

Alfred Grenanders villa Tengvallen är som bekant till salu och nu skall även inventarierna säljas. Katalogen för de saker som såldes på stadsauktion den 19:e finns tillgänglig på Helsingborgs auktionsverk. Resterande inventarier av högre klass säljs på en kvalitetsauktion senare i år.

Nog är det trist att detta unika hem skall splittras. Man kan undra varför det sker nu, när det klarat sig så länge. Antagligen är det för dyrt (inte minst tomten) och ingen arvinge har råd att lösa ut de andra. Synd tycker jag, hade det inte varit bättre om man donerat hela anläggningen till något museum eller till kommunen? Kanske fräckt av mig men jag tycker att det är en skyldighet som arvinge att säkra kulturvärden som dessa framför personlig vinning.

Villan är fortfarande till salu och finns att beskåda hos Erik Olsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *