Garden of Allah, ett verkligt paradis

År 1919 lät Alla Nazimova bygga sig ett påkostat palats vid Sunset Boulevard som hon döpte till Garden of Alla. Det var ett mycket påkostad byggnadsverk i spanskmarockansk stil som passade den extravaganta Nazimova utmärkt. Naturligtvis fanns där pool, och den var utförd i form av Svarta havet, ty hon hade vid den tidpunkten gott om pengar och ville dessutom värna om sitt ryska ursprung. Dessutom var hon en av Hollywoods ledande lesbianer.

Garden of Alla hem blev snart famöst för sina frigjorda fester där snart sagt vad som helst kunde hända. När kassan så småningom började sina, lät hon uppföra 25 villor på det väl tilltagna området bredvid huvudbyggnaden för att sedan hyra ut dem. Komplexet döptes om till Garden of Allah för att framstå som än mer exotiskt. Gästerna stod snart i kö, ty naturligtvis blev det en succé och många välkända människor kom att bo här genom åren. Festandet fortsatte i samma omfattning och moralernas väktare hade här inget att göra. I komplexets festvåning, fanns det gott om krypin för dem som ville umgås lite mer avskilt, även om det ryktas om att ett var rummen var försett med en spegel i taket, en spegel vars glas från vindsrummet gav en ytterst god överblick över den säng som så lämpligt placerats i denna vrå.

År 1959 jämnades Alla Nazimovas forna hem med marken och istället uppfördes ett bankpalats. Följande artikel stod att läsa i Time det året. Man får anta att den centralt belägna tomten hade stigit åtskilligt i värde sedan Nazimova köpte den i slutet av 10-talet. Tråkigt, men den legend som fortfarande omger platsen är inte så dum.

Avslutningsvis ytterligare några bilder på anläggningen. Här ses Garden of Allah medSunset Boulevard i förgrunden. Lite till höger i bilden, vid sidan av huvudbyggnaden, ligger en liten gata som kantas av bungalows. I huvudbyggnaden fanns också en restaurang, vars interiör jag tyvärr inte hittat några bilder från.  Här en bild på poolen som sagt var tänkt att likna Svarta havet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *