”The modern sound of Betty Carter”

För en tid sedan skrev jag om Betty Carter-lp:n Out There och framförallt om låten I can’t help it. Out There är mycket ovanlig och står knappast att finna i originalutgåva, men däremot är den en del av en dubbel-lp som släpptes på 70-talet och heter What a little moonlight can do (länk till Ebay – köp den!). skiva nummer två i denna dubbel är Carters följande album, The modern sound of Betty Carter som spelades in 1960 för ABC Paramount.

The modern sound of Betty Carter är en fantastisk platta! Lyssna på My Reverie, I don’t want to set the world on fire, At sundown och Don’t weep for the lady. Arrangemangen är rätt kommersiellt betonade men Carters röst är jazz vilket gör att resultatet blir mycket bra. Albumet finns faktiskt på Spotify så lyssna på det om ni har möjlighet. De tre sista spåren är bonusspår och fanns inte med på den ursprungliga utgåvan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *