Tante Møhges Misse och äktenskapet

TV-serien Matador tyckte jag mycket om och jag såg den både första och andra gången den visades i Sverige. Familjen Skjern blev först mina favoriter men när serien repriserades höll jag mer på Varnæs.

Klippet ovan är mycket roligt. Misse Møhge, dotter till tante Møhge, hade länge längtat efter att bli gift men henne stränga mor tillät inget sådant. När modern väl dött var det emellertid fritt fram för Misse som äktade läkaren Andersen vilket fick katastrofala följder för honom. Misse blev änkefru precis som sin mor och på det hela taget rätt nöjd, även om intermezzot satt sina spår vilket framgår av detta klipp.

Jag ar ett svagt minne att Hör mein Lied, Violetta spelades i serien, men jag är inte alls säker. Jag tycker dock om melodin och arrangemanget. I början av 60-talet gjorde Carli Tornehave en nyinspelning som jag också tycker om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *