Lappar och lagar när kassan tryter

Jag har lagat ett par överlakan. När de blir slitna går tyget lätt sönder och spricker och så kan man inte ha det. Därför klippte jag loss den övre delen, strax under den infällda spetsen, och vände sedan på själva lakanet och sydde fast den nedre delen vid spetsen, den del som inte är lika sliten som den längre upp. Lika snyggt arbetat som det ursprungliga sömmarna blev det dessvärre inte, men nog går de använda ett tag till.

Tänker att hade jag en bättre inkomst, eller föredrog jag att lägga mina pengar på nya lakan, hade jag kunnat köpa nya påslakan på Hemtex av diskutabel kvalité. Få saker är så bra som knapert med pengar när det kommer till att bevarande grejer och byggnader.

Lagade ytterligare ett lakan när jag ändå var i farten. Den revan doldes bakom en bit tyg vars kanter jag vek in och blev till ett band som syddes fast. Faktiskt mycket enkelt. Gissar att jag för eller senare får vända även det lakanet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *