En utflykt med tåget till Viggbyholm och lunch på järnvägsrestaurangen

Ett intressant litet hus intill gamla Allmänna BB i Lill-Jansskogen som jag hittade när jag promenerade till stationen.

Jag har varit ute och rest! Kanske inte så långt, men jag färdades medelst tåg och jag unnade mig lunch.

Saken var den att mina 35-millimeterskameror, två Olympus OM-2, har börjat konstra. I somras blev nog 20 procent av alla bilderna förstörda pga av ljusinsläpp och så kan man inte ha det. Att köpa nya känns också onödigt ty modellen är både snygg och användbar och ger goda bilder. Jag hörde mig för hos Schönherrs foto, men de kunde inget göra men via internet fick jag nys om en reparatör i Täby och han verkade kunna sin sak och såg genast på de exempelbilder jag skickade att tätningslisterna behövde bytas och slutarna ev justeras/repareras så nu har jag lämnat in dem för prisuppgift.

Roslagsbanan är en trevlig järnväg som löper genom de norra förorterna. Mängder av halvtrista villor i välmående områden passerar revy genom vagnarnas glasrutor. Tyst och relativt bekvämt åker tåget mellan stationerna, ett behagligt sätt att färdas.

Vi Östra station ligger den gamla Järnvägsrestaurangen och den kan jag verkligen rekommendera! Maten kunde kanske vara lite bättre (den är på intet sätt dålig dock), men stället är mycket trevligt och det är bordsservering. Inredningen är från byggnadsåret och mycket vackert ljus björk och svart. en verklig pärla! Till maten finns olika lättdrycker samt mjölk. Brödet är inte surdegsbakat utan jag fick istället franskbröd med vallmo på. Mums! Servitriserna är kvinnor av lite äldre årgång och absolut inga coachade 25-åringar. Ni kan säkert tänka er den lättnaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *