En härlig tid som verkade stå still

När jag var liten på 70-talet fanns fortfarande Anita Lindblom i de skvallertidningar jag då och då läste. När jag blev lite äldre, jag tror att det var på 80-talet, började den eviga följetongen i pressen om den flyttfirma som hon påstod förstört hennes möbler. Det var ingen rolig historia och den bild som gavs av den drabbade Anita inte hade mycket gemensamt med 60-talets framgångsrika sångerska. Visserligen var det bråk och rubriker redan då, ty äktenskapet med Bosse Högberg kantades av problem, men det stod fortfarande en air av elegans kring hennes person.

Minns ni nyinspelningen av filmen Rännstensungar (länk till hela filmen på YouTube) från 1974? Anita Lindblom spelade socialtant och det var väl någon slags comeback för henne. I samma veva passade hon på att vika ut sig i FIB-aktuellt. Det ena utesluter tydligen inte det andra. Ett par år senare hade hon stor show på Börsen som även blev en lp som sålde bra. Men där tog karriären slut och det som återstod var skriverier om nervsammanbrott, romanser, skatteskulder mm osv.

Snart kommer en film om Anita Lindblom med Noomi och Ola Rapace i huvudrollerna som Anita och Bosse vilket inte gillas av Lindblom. En längre intervju gjordes med henne tidigare i år och den finns att lyssna till på sr.se.

Min favorit med Anita Lindblom är Det var då. Av någon outgrundlig anledning verkar den inte finnas på YouTube, bara på Spotify. Sången är en cover på Mary Hopkins Thoose were the days som var en världshit. Den svenska versionen är minst lika bra. Lite tidigare i karriären gjorde Lindblom den mycket lustiga Cigarettes som är rena rama rökpropagandan. Hennes genombrott från 1961,sånt är livet (Bill Cooks You can have her) har väl ingen undgått att höra så jag passar på att slå ett slag för den tyska versionen Laß die Liebe aus dem Spiel som gjorde henne stor även där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *