Because you’re mine, Mario Lanza

Mario Lanza, dem amerikanska tenoren med de italienska rötterna, sades ha en röst som endast överträffats av Enrico Caruso. Under några år i slutet av 40-talet och början på 50-talet var han en gigantisk stjärna som också slog an på en bredare publik. Dessvärre var Mario en frossare av både mat, alkohol och knark, och dog följaktligen endast 38 år gammal 1959. Här har vi några bombastiska smakprov på Mario Lanzas imponerande stämma. I ärlighetens namn vet jag inte var bilden kommer ifrån, men visst är den märklig?

Be my love

Because you’re mine

Ave Maria

Inspelningar är från 1950-51. Ave Maria kommer från filmen The great Caruso med Mario i titelrollen; Because youre mine från filmen med samma namn och Be my love från Toast of New Orleans.

8 thoughts on “Because you’re mine, Mario Lanza

  1. Roligt att du skriver om Mario Lanza! Han hade verkligen en rätt häftig röst. Dom stycken du har med här har jag också på cd. Härliga att riktigt smälta ut i och sjunga med i… Mycket känsla verkligen. Kanske t.o.m. känns lite överdrivet känslosamt men det är inte dumt med överdrifter ibland!

  2. Pipan är det iallfall ingen fel på, det är verkligen bra. Jag kan vara lite förtjust i det svulstiga, åtminstone ibland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *