Kommunalnämnden och kyrkorådet bör bjudas på supé

“I början av varje år inbjudas samtliga styrelser för kommunalnämnd, kommunalstämma och kyrkoråd till en trevligt anordnad sittande supé. Allehanda uppskurna saker, såsom skinka, rökt och kokt, rökt älgkött, kalvrulad, sillsallad, hemlagad leverpastej och hemlagad metvurst placeras på bordet.” Inledningen till denna supé stannar inte här. De småvara rätter som bjudas runt är sillåda, njursauté, vol-au-vent med svampstuvning, fyllt stekt selleri, små viltfärsbiffar med syltlök, “norsk röra” (bestående av fint hackade fiskrester, potatis och kokta ägg, anrättade som vanlig pytt och garnerad med äggklyftor), aladåb på spädgris och ostlåda.

Huvudrätten föreslås vara harfilé och efterrätten Alexandertårta (mördegsklädd form fylld med äppelmos och mandelmassa och dekorerad med utsporrade band av nämnda deg som lagts i rutmönster och där romberna fyllts med syltade päron, reineclaude el.dyl).

Dessa nämndemän måtte ha ordentliga magar att fylla! Hur som; det tydligt att 100 bjudningar är endaterad kokbok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *