Sommargudstjänst i Ale gamla skola

Dessa sommarevenemang!

I Ale gamla skola huserar den lokala hembygdsföreningen under ledning av Valborg Rehnman, en kunnig dam i någonstans mellan 80 och 90. Skolbyggnaden är fantastisk och nästan helt i ursprungligt skick, åtminstone i det skick som den hade när det nya skolhuset restes i början av 40-talet. totalt förfogar föreningen över närmare 600 fotografier som noggrant genomgåtts för att reda ut när det kan ha tagits och vilka som är med på bild. Ett mycket imponerande arbete!

Igår var det så dags för det årliga evenemang som brukar gå av stapeln vid denna tid. En slags sångkväll med religiöst inslag. Ingen predikan, men predikanten läste Karin Boyes Aftonbön och det får man säga var ett gott val.  Sång var det dock gott om, bl.a. sjöng en ung man en egenkomponerad historia som gick något i stil med ”Honär så snäll mot mig varje kväll”. Jag, med mina mer världsliga erfarenheter, rodnade.

Efteråt var det kaffe en trappa upp, i folkskolelärarens tvårummare och lärarinnans enrummare. Jag blev överfallen av ett par tanter som var mer än pratglada. Dessa norrlandskärringar, hur mycket pratar de inte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *