Gipsy women och annan bilmusik

Sommaren 1991 hade jag en bilfavorit: Chrystal Waters Gypsy woman som ofta snurrade på skivspelaren i bilen. Jag har för mig att låten har fått en viss revival på senare år, åtminstone spelade vi den på Mjölkbaren mest hela tiden våren 2007. Hursomhelst är den en riktig dänga som fortfarande förtjänas att spelas.

Sommaren 1991 köpte jag också Erasures Love to hate you som blev en favorit i bilen tillsammans med OMDs Sailing on the seven seas. Året därpå var det dags för Levisreklamen The swimmer med Dinah Washingtons Mad about the boy (se det inbäddade klippet ovan). På baksidan låg God bless the child. Jag köpte två exemplar, ett för bilen och ett för hemmet. Bilskivorna hade en tendens att inte bli så långlivade; i värsta fall smälte de i solen om man glömde dem framme på bilsätet eller på instrumentbrädan.

En annan favorit det året var Army of lovers Crusified. Tyvärr hade inte den singeln stort centrumhål, så jag kunde inte spela den i bilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *