Oväntat fint vid ICA Kvantum Värtan

Jag gillar inte alls Posten och använder hellre DHL eller någon liknande om jag får välja hur ett beställt paket skall skickas. Postens service är undermålig och jag måste numera gå till Värtahamnen för att hämta ut paketen. Det är en ordentlig promenad och för de stackars åldringar som måste ta sig dit ett helt företag som inkluderar två busslinjer.

Det enda försonande drag jag kan komma på är att intill butiken ligger två gamla rester från en svunnen tid. Vackrast är det gamla tegelhuset med järnfönster. Inte alltför ansatt av tidens tand står det mellan Södra hamnvägen och Malmvägen. Jag antar att det förr eller senare skall rivas för att ge plats åt nya bostäder. Gör inte det säger jag, spara det som en rest och bygg nytt intill. Huset är vackert, välbevarat och som gjort för någon trevlig verksamhet. Dock inte för något jävla lattecafé eller livsstilsfik med ekologiskt kaffe (som rostats tillsammans med spädbarnsbajs för att få den rätta, genuina smaken).

Intill tegelkåken ligger ett funkishus, ljusgult, putsat och med de för tiden så klassiska horisontella fönsterbanden. Även det en liten pärla där det ligger, dammigt och skitigt och med eftersatt underhåll.

6 thoughts on “Oväntat fint vid ICA Kvantum Värtan

    1. Hehe, jag blir lite less på allt trams som dyker upp där det genuina blåses upp så man nästan spyr. På många sätt är det ju bra, men måtta med allt.

  1. Trodde aldrig jag skulle uttrycka mig såhär, men jag menar såklart bajs och inte majs… men det blev ju i vilket fall ganska roligt med majs också!

  2. Dessa hus har jag missat. Hade säkert fungerat utmärkt som nytt galleriområde för staden (och dragpunkt till norra djurgårn?). Om bara du och jag hade fått bestämma över den här staden! Vad säger du, ska vi gå med i moderaterna och med en coup d’état avsätta Sten Nordin?

    1. Sten Nordin. Jäkla skitgubbe, gillar verkligen inte honom. Skulle gott kunna tänka mig honom under någon sorts asfaltsbult. Apropå den borgerliga regeringen, hörde jag ett mycket illasinnat rykte som säkert inte är sant, men det gick ut på att Hillevi Engström och Fredrik nojsat.

      Det finns en del fina hus i detta område, men tegelhuset är allra bäst. Det är faktiskt väldigt fint även ur andra vinklar.

  3. De där huset ska kollas in… gillar din blogg skarpt… blir inte riktigt klok på den… det är en bra grej… letade efter interiörer från Gärdets funkis o dina foton här dök upp i sökmotorn…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *